BoKlok bygger för alla

Totta! Emme ole samanlaisia kuin kaikki muut.

SKANSKA + IKEA = BOKLOK

BoKlok ei ole ihan samanlainen kuin muut rakennusalan yritykset, ja siitä olemme myös ylpeitä. Lyhyesti ja ytimekkäästi: haluamme, että kodeissamme asuvat ihmiset voivat asua mahdollisimman laadukkaasti, ja niin edullisesti kuin mahdollista.

Lyhyesti

 • Kaikki alkoi 1990-luvun puolivälissä, kun IKEA:n perustaja Ingvar Kamprad ja Skanskan silloinen toimitusjohtaja Melker Schörling päättivät yhteistuumin tarjota tavallisten ihmisten kukkaroille sopivia laadukkaita asuntoja.
 • Ensimmäinen BoKlok-talo rakennettiin Ruotsissa 1997. Suomeen BoKlok saapui ensimmäisen kerran vuonna 2003.
 • Olemme tähän asti rakentaneet 11 000 asuntoa Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Englannissa ja Saksassa.  
 • Meillä työskentelee noin 450 boklokilaista Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Isossa-Britanniassa.  
 • Hallussamme on koko arvoketju: tuotekehityksestä projektikehitykseen, tehdasvalmistukseen, myyntiin, rakentamiseen ja aina muutonjälkeiseen asiakaspalveluun asti.
Ingmar Kamprad

Idea 1

”Haluamme toteuttaa viihtyisiä koteja ja asuinympäristöjä ihmisille, joilla on tavalliset tulot.”

Melker Schörling, Skanska ja Ingvar Kamprad, IKEA

Skrivbord med ritning, tumstock och papper

Idea 2

”Mitä jos kysytään ensin, ja suunnitellaan ja piirretään sitten?"

Kolme naista (tuotekehittäjä Skanskalta, sisustussuunnitelija IKEA:lta ja arkkitehti) ottivat haasteen vastaan ja aloittivat idean kehittämisen.

KAIKEN PITÄÄ PERUSTUA TAVALLISTEN IHMISTEN TULOIHIN

Kun aloimme suunnitella BoKlokia, päätimme ensin selvittää: Keille me rakennamme? Miten paljon he ovat valmiita maksamaan uusista kodeista? Ja miten he haluavat elää?

Pohdimme esimerkiksi yksinhuoltajaa, joka haluaa käyttää rahansa muuhunkin elämiseen kuin asumiseen, ja joka haluaa elää hyvin suunnittelussa, uudessa kodissa, lähellä hyviä ulkoilumaastoja ja julkista liikennettä.

Kuulostaa ehkä mahdottomalta yhtälöltä, mutta meistä tämä oli inspiroivaa ja halusimme ratkaista haasteen. 

Turordningsdragning bestämmer vem som får köpa

Idea 3

”Kyllä! Järjestetään arvonta. Kaikilla pitää olla samat mahdollisuudet.”

ON MONIA JOTKA AJATTELEVAT SAMOIN KUIN ME

Alussa keskityimme pääasiassa yksihuoltajiin ja pienituloisiin, ensiasunnon ostaviin nuoriin ja vanhempaan väkeen, joka haluaa elää mukavasti ja mahdollisimman helposti - näin saimme idean ensimmäisistä kerrostaloistamme. Huomasimme nopeasti, että myös muissa elämänvaiheissa olevat ihmiset arvostivat filosofiaamme, ja jatkoimme konseptimme kehittämistä. 

Fabriksmiljö med kvinna som sågar

TOISTOA, TOISTOA

Skanska tietää, miten rakennetaan laadukkaasti. Ja IKEA tietää, miten ihmiset haluavat asua. Mutta konseptistamme on tullut menestyksekäs ennenkaikkea siksi, että olemme pystyneet tekemään sen, minkä olemme luvanneet. Eli:

 • Olemme supertehokkaita
  Olemme viilanneet kustannuksiamme, uudelleen ja uudelleen. Mutta vain tiettyyn rajaan asti. Emme koskaan anna kotiemme laadun emmekä ympäristön kärsiä tehokkuudestamme.
 • Me toistamme - ja toistamme
  Talomme ovat erittäin hyvin suunniteltuja – olemme onnistuneet minimoimaan ylimääräisen hukkatilan, mutta samalla lisänneet tilantuntua asunnoissa. Suunnittelemme ja piirrämme vain kerran talotyyppimme. Sen jälkeen rakennamme samalla piirustuksella uudelleen ja uudelleen.  
 • Rakennamme sisätiloissa
  Rakennamme sisätiloissa tehtaalla, jolloin säästämme materiaaleissa ja niiden kuljetuksissa. Työympäristö on myös turvallisempi työntekijöillemme. Sisätiloissa ei myöskään sada, joten vältämme kosteuden. Talot asennetaan muutamassa päivässä turvallisesti, nopeasti ja aiheuttaen vähemmän melua naapureille.
 • Olemme nopeita
  Kaiken tämän edellä mainitun ansiosta, saamme rakennettua nopeasti muuttovalmiita taloja. Muuttovalmis BoKlok-asuntoyhtiö valmistuu noin vuodessa.

Ohjeet ja sääntömme

TUTUsTU YMPÄRISTÖ-, LAATU- sekä Turvallisuus- ja hyvinvointiohjeisiin ja sääntöihin

Environmental Policy

Quality Policy

Health and Safety Policy