Oma koti – edullisempi kuin luulet!

Entä jos et vuokraisikaan, vaan ostaisit oman kodin? Moni luulee, ettei uuden asunnon ostaminen ole heille vielä mahdollista, kunnes he tutustuvat BoKlok-koteihin. Anna, kun kerromme hieman lisää.

Ota meihin yhteyttä niin kerromme lisää: Asiakasvastaava Merja Långvik, puh. 0800 915 100, asiakaspalvelu@boklok.fi.

Ensiasunnon ostajat kertovat

24-vuotias Sami ja 25-vuotias Miia ostivat omat BoKlok-kodit. Katso, mitä mieltä he ovat olleet ensimmäisestä omasta kodistaan.

Säästän joka kuukausi rahaa itselleni, se tuntuu hienolta!

Miksi BoKlok-koti ensiasunnoksi?

Kuinka paljon omaa rahaa tarvitsen?

Tiesitkö, että tyypillisesti pankit edellyttävät ensiasunnon ostajilta vain 5 % omia säästöjä asunnon velattomasta hinnasta. Jos ajatellaan, että ostaisit esimerkiksi 176 900 € arvoisen kodin, sinulle riittää siis hieman alle 9 000 euroa omia säästöjä saadaksesi lainaa pankista. Asuntolaina sovitaan aina asiakkaan ja pankin välillä.

BoKlokin rahoitusmalli

BoKlok-asumisen hienous on siinä, että pääset omaan kotiin kiinni jo pienellä rahalla. Kun olet neuvotellut asuntolainasta pankkisi kanssa, BoKlok-kodin ostaminen etenee helposti alla kuvatulla tavalla. Voit itse vaikuttaa kuukausittaisiin asumiskuluihisi, tutustu esimerkkiin. Esimerkkinä on käytetty As. Oy Keravan Sepänpihan 161 400 € hintaista kaksiota.

Miten BoKlok-kodit voivat olla niin edullisia

Ensimmäinen syy on, että BoKlok-kodit on suunniteltu yksityiskohtiaan myöten valmiiksi, sillä suunnitelmallisuus säästää aikaa ja rahaa. Toimivat ideat laskevat kustannuksia ja kasvattavat viihtyisyyttä. Siksi BoKlok-kohteet ovat yleensä alueensa edullisimmat ja viihtyisimmät uudet asunnot.

Toinen syy on siinä, että BoKlok-kodeissa on kaikki pakollinen, mutta ei mitään ylimääräistä. Et maksa naapurin autopaikasta tai tyhjäksi jäävästä kerhohuoneesta. Pitämällä kiinni jo toimiviksi todetuista ideoista ja vakioimalla hyvät ratkaisut useampaan kotiin säästämme selvää rahaa. Yli 8000 BoKlok-kodin jälkeen tiedämme, mikä on tärkeää ja mikä ei.

Kolmas syy on se, että tehokkaassa ja nopeassa rakentamisprosessissamme ei tuhlata aikaa eikä materiaaleja: BoKlok-talot rakennetaan tilaelementeistä, joten rakentaminen tapahtuu suurimmaksi osaksi talotehtaan sisätiloissa, kuivissa ja hallituissa olosuhteissa. Korkea esivalmistusaste lyhentää rakennusaikaa ja alentaa kustannuksia.

Lapsiperhe nauttii BoKlok-kodin tehoneliöistä

Ensimmäistä omistusasuntoa etsiessään Atte ja Jana tutkivat pääosin vanhoja asuntoja.  - Kaikki budjettiimme sopivat asunnot joko sijaitsivat hankalissa paikoissa tai niihin oli tulossa kallis putki- tai julkisivuremontti. Nyt saimme kohtuuhinnalla aivan uuden kodin, jossa tiedämme asumiskulut pitkälle etukäteen, Jana sanoo.

Lue koko juttu »
Lue koko juttu »

Viihtyisästi Vantaan Ilolassa

Atte ja Jana Mantila sekä lapset Eetu ja Aapo viihtyvät mainiosti juuri uudessa BoKlok-kodissaan Vantaan Ilolassa. – Parasta kodissa on, kun voimme vaikka tehdä ruokaa keittiössä ja vahtia samalla ikkunasta lasten leikkiä pihalla. Entisessä kodissamme se ei olisi onnistunut, mutta täällä on turvallinen pihapiiri ja mukavan matalia taloja, Jana kertoo. Ratkaisevaa uuden kodin valinnassa oli hyvät julkiset liikenneyhteydet sekä päiväkodin ja koulujen läheisyys. – Halusimme muuttaa ennen kuin Eetu menee kouluun, Atte toteaa.

Joustavasti ensiasuntoon

Kodin ostamista helpotti myös BoKlok-kodin rahoituksen joustavuus. Asukkailla on mahdollisuus maksaa vain 40 % velattomasta hinnasta ja loppuosa on yhtiölainaa.  – Me maksoimme asuntokaupan yhteydessä yli 90 % kodin velattomasta hinnasta. Jäljelle jäävän yhtiölainaosuuden kohdalla päätimme hyödyntää siihen liittyvää useamman vuoden lyhennysvapaamahdollisuutta. Myös vastike on edullinen ja siihen kuuluu parkkipaikka, saunavuoro ja netti, Atte summaa.

Neliöitään suuremman tuntuinen koti

Mantilan kodin 72:een neliöön mahtuu neljä huonetta. Perhe nauttii suuresti tilasta ja kodin järkevästä pohjasta. – Edellisessä asunnossamme oli pari neliötä enemmän, mutta yksi huone vähemmän. Nyt pojilla on makuuhuoneen lisäksi oma leikkihuone ja siksi leluja ei tarvitse joka ilta kerätä pois. Voimme asua täällä pitkään, sillä kun pojat kasvavat, he saavat omat huoneet, Jana iloitsee. Koti tuntuu neliöitään isommalta, kun missään ei ole hukkatilaa tai käytäviä. Tavarat on saatu mahtumaan hyvin ja säilytystilaakin on sopivasti. Omaa saunaa ei ole, mutta Mantiloilla on talon yhteisestä pihasaunasta varattu saunavuoro ja lenkkisaunassakin perhe käy ahkerasti.

Kodikas pihapiiri metsän vieressä

Kodissa viehättää myös sen valoisuus ja kolmeen suuntaan avautuvat näkymät. Pihapiiri koostuu BoKlokin värikkäistä kaksikerroksisista luhtitaloista ja muistuttaa tunnelmaltaan perinteistä kylää. Talojen keskellä on turvallinen piha, jossa on lasten keinut ja hiekkalaatikot, yhteiset kasvimaat ja oleskelutilat. - Täällä Ilolassa ollaan lähellä luontoa. Vieressä on metsä, jossa ollaan ulkoiltu ja poimittu marjoja ja sieniä, Jana kertoo. – Kesän suunnitelmissa on myös kasvattaa jotain syötävää viljelylaatikoissa.