KylässäToisen kerroksen kesämökillä

Karlstadilaiset Louise ja Magnus olivat etsineet pitkään kesämökkiä Louisen lapsuudenkaupungin Alingsåsin lähistöltä. Lähes kaikki talot, joita he kävivät katsomassa, olisivat tarvinneet kalliita kunnostustöitä ja paljon huoltoa – eli täsmälleen päinvastoin kuin mitä kokopäivätyössä olevat ja omakotitalossa asuvat pienten lasten vanhemmat kaipasivat. Mutta sitten eräänä päivänä he törmäsivät Alingsåsissa uudella BoKlok Sagoskogenin alueella myyntiin tulleeseen toisen kerroksen asuntoon. Edullinen ja huoltovapaa – asia oli sillä selvä!

Kertokaa "kesämökistänne"

Kesämökkimme on kooltaan 53 neliömetriä. Teoriassa se on kaksio, mutta käytännössä meillä on keittiö, olohuone, iso kylpyhuone, eteinen runsainen säilytystiloineen ja kaksi makuuhuonetta. Koska muunsimme suuren vaatehuoneen pieneksi lastenhuoneeksi…

Kaiken tämän lisäksi iso parveke on kuin ylimääräinen huone lämpiminä kuukausina, joten täällä on meille kyllä tarpeeksi oleskelutilaa.

Tyttärien kerrossänky näyttää mittojen mukaan tehdyltä, mutta oikeasti se on varastotuote, jonka pariskunta asensi vaatehuoneeseen.

”Ruokapöydän alla oleva suuri matto ja sohvaryhmä luovat tunteen kahdesta erillisestä huoneesta. Tämä jakaa avointa tilaa ja edesauttaa järjestyksen ylläpitämistä.”

Pienehköissä tiloissa voi olla hyvä ajatus pitäytyä yhtenäisessä väriskaalassa. Tässä kodissa perustana ovat musta, valkoinen ja harmaa seinissä ja suuremmissa huonekaluissa. Pienten pastellimintun ja himmeän limen sävyisten väriläiskien sekä leikkisien yksityiskohtien ja materiaalien ansiosta asunto vaikuttaa kuitenkin enemmän mökiltä kuin pysyvältä kodilta.