Luo täydellinen makuuhuone

Jos suunnittelet makuuhuoneesi sisustamista ja etsit unelmiesi huoneen luomiseen inspiraatiota, tutustu IKEA:n vinkkeihin.

Tässä muutamia suosikkejamme!

Tee suunnitelma!

Ihan ensimmäiseksi kannattaa tehdä pohjapiirustukseen perustuva suunnitelma.

Piirrä huoneen pohjapiirros joko paperille tai tietokoneella. Tee lista haluamistasi huonekaluista ja piirrä ne. Sitten voit leikata ne irti (jos käytät paperia) ja siirrellä pohjapiirroksessa, kunnes löydät huonekaluille täydelliset paikat!

Makuuhuoneessa parisänky ja vaatekaappeja

Valitse rauhallisia värejä

Makuuhuoneen rauhallisella tunnelmalla ja käytetyillä väreillä on vahva yhteys.

Tunnet todennäköisesti olosi mukavammaksi, jos valitset viileämpiä värejä – neutraaleja sävyjä, sinistä, vihreää ja harmaata. Harkitse valkoisen ja yhden tai useamman pastellisävyn yhdistämistä tai maalaa yksi seinä (pehmeällä) kontrastivärillä ja pidä loput hillittyinä.

Mieti valaistusta

Käytä aikaa sopivan valaistuksen valitsemiseen makuuhuoneeseesi. IKEA suosittelee himmentimen käyttöä kaikissa kattovalaisimissa. On myös suositeltavaa, että sinulla on lamppu, jolla voit valaista koko makuuhuoneen (erittäin kätevä, kun olet pukeutumassa aamulla etkä halua sekoittaa tummansinistä ja mustaa!). Toiminnallinen valaistus on myös tärkeää – lukuvalo sängyn vieressä on melkeinpä välttämättömyys.

Sänky jonka vierellä viherkasveja ja katosta roikkuva valaisin
Makuuhuoneessa peilipöytä jolla paljon kauniita sisustusesineitä

Tee huoneesta itsesi näköinen

Kun suuret linjat on hoidettu, on aika lisätä yksityiskohdat, jotka tekevät huoneesta juuri sinun näköisesi.

Ripusta kuvia, laita seinälle muutama hylly ja laita niille kasveja, kirjoja, aikakauslehtiä ja lamppu. Tai mikset säväyttäisi erityisellä matolla tai vaikuttavalla peilillä? On monia tapoja lisätä tyylikkäitä yksityiskohtia ja tehdä huoneestasi persoonallinen.

Lisää vinkkejä ja inspiraatiota makuuhuoneen sisustamiseen saat IKEA:n sivuilta!