Viisi parasta vinkkiäkotitoimistoon!

Yhä useammat meistä viettävät yhä suuremman osan työ- tai opiskeluajastaan kotona. Silloin oma kotitoimisto voi tulla tarpeeseen – käyttääpä sitä sitten opiskeluun, työntekoon, askarteluun, laskujen maksamiseen tai vain nettisurffailuun. Mutta unohda hankalat kulmapöydät ja tylsät työtuolit ja luo erilainen, viihtyisä keidas!

1. Tee oma juttusi

Sinun ei tarvitse valita valmista työpöydän näköistä työpöytää. Yhdistä haluamasi pöytälevy ja jalat, niin saat omannäköisesi työpisteen, joka näyttää vähemmän toimistolta ja enemmän kodilta. PrettyPegs esimerkiksi valmistaa tyylikkäitä IKEA-huonekaluihin sopivia jalkoja ja tarvikkeita. Valitse pöytälevy sen mukaan, mihin aiot pöytää käyttää. Erillinen lasilevy pöydän päällä näyttää tyylikkäältä ja suojaa pintaa. On edukseen myös kuvissa (ja satunnaisesti läikkyvälle kahville).

2. Säilytä fiksummin

Siisti työpöytä, selkeät ajatukset. Ajatus kulkee paljon paremmin, kun ympäristö ei ole sotkuinen. Fiksujen laatikoiden, rasioiden ja purnukoiden avulla pidät pienet tavarat järjestyksessä. Tarjolla on myös monia kauniita ja käytännöllisiä seinäripustusvaihtoehtoja - tutustu esimerkiksi IKEA SKÅDISiin!

3. Heittäydy tunnelmaan

Moodboard eli tunnelmataulu voi olla motivoiva ja inspiroiva, kun työskentelet pöytäsi ääressä. Voit täyttää sen henkilökohtaisilla valokuvilla, inspiroivilla lainauksilla, projekteilla ja väripaleteilla – millä tahansa, mikä kohottaa mielialaasi. Oikeanlainen ajatusmaailma saa sinut lähestymään asioita positiivisesti. Pinterest on loistava paikka inspiraation löytämiseen myös työhön. Ja matkiminen on paras imartelun muoto!

4. Positiivista energiaa kasveista

Pöydällä olevien kasvien on osoitettu tuottavan positiivista energiaa ja tuovan elämää työpisteelle. Ajattele palmunlehden hiljaista liikettä tai rauhanliljan rauhoittavaa vaikutusta. Ja jos sinulla ei ole paljon aikaa kasvien hoitamiseen, mehikasvit ovat erittäin hyvä, helppohoitoinen vaihtoehto.

5. Mielikuvamatkaile

Ihana taustakuva tietokoneellasi on virkistävä tapa saada päivään potkua. Chillaa lumisessa vuoristomaisemassa tai nojatuolimatkaa trooppiselle laguunille. Design Love Festiltä saat monenlaisia kauniita taustoja, jotka on tehty yhteistyössä taiteilijoiden ja valokuvaajien kanssa – ja ne ovat ilmaisia yksityiseen käyttöön!