Näin pidät huolta BoKlok-kodistasi

Eikö upouusi koti olekin ihana! Uudet lattiat, puhtaat seinät ja kaunis keittiö uusine kodinkoneineen. Tämä uutuuden tunne voi kestää pitkään, jos ylläpidät ja hoidat kotiasi oikein. Tähän avuksi olemme tehneet muutaman videon, joista saat vinkkejä ja ohjeita viihtyisään ja turvalliseen asumiseen. Lisäksi esimerkiksi laitteiden käyttöohjeet ja takuutiedot löytyvät asunnon omasta Kodin kansiosta. Alta löydät vinkkejä myös esimerkiksi lattian puhtaana pitämiseen.

 

Keittiö

Tällä videolla saat vinkkejä ja ohjeita oman BoKlok-kotisi keittiöön liittyvistä toiminnoista.

Kylpyhuone

Tällä videolla saat vinkkejä ja ohjeita oman BoKlok-kotisi kylpyhuoneeseen liittyvistä toiminnoista.

Sisäilma

Tällä videolla saat vinkkejä ja ohjeita oman BoKlok-kotisi sisäilman hallintaan liittyvistä toiminnoista.

Muu tekniikka

Tällä videolla saat vinkkejä ja ohjeita oman BoKlok-kotisi muuhun tekniikkaan, kuten sähkönjakeluun, pistorasioihin ja nettiyhteyteen, liittyvistä toiminnoista.

Muutamia vinkkejä kotisi huoltoon

Lattia

Laminaattilattia kannattaa pitää puhtaana imuroimalla se säännöllisesti. Lisäksi lattia on pyyhittävä ajoittain nihkeällä laminaattimopilla. Voit käyttää mietoa yleispesuainetta tai erityisesti laminaattilattialle tarkoitettua puhdistusainetta. Saippuapohjaista puhdistusainetta ei kannata käyttää, sillä se jättää laminaatin pintaan himmeän kalvon.

Jääkaappi ja pakastin

Puhdista kondenssiveden aukko ja vuotoastia säännöllisesti. Ja tiesitkö, että voit säästää sähköä ja jopa estää tulipalon pitämällä jääkaapin ja pakastimen takaosat puhtaana? 

Astianpesukone

Useimmat ihmiset yleensä muistavat käyttää astianpesuainetta. Mutta jotta saat kiiltävän puhtaat lautaset ja lasit, on yhtä tärkeää puhdistaa pohjasiivilä ja suihkuvarret säännöllisin väliajoin. Ja ethän unohda kääntää sulkuventtiiliä pois päältä, kun et käytä astianpesukonetta? 

Liesi ja uuni

Mallista riippumatta on tärkeää puhdistaa sekä liesi että uuni säännöllisesti. Mieluiten joka käytön jälkeen – kunhan ne ovat ensin tietysti jäähtyneet.

Liesituuletin

Liesituulettimen mallista riippumatta on tärkeää puhdistaa suodatin, mikä on helpointa tehdä pesemällä se astianpesukoneessa. Suodatin, jota ei ole puhdistettu vähään aikaan, ei enää hoida tehtäväänsä eli suodata paistokäryjä.

Keittiökaapistot

Kun keittiötä on käytetty jonkin aikaa, vetolaatikoita on ehkä hieman säädettävä, jotta ne eivät naarmuta toisiaan. Avaa laatikko ja ruuvaa ruuvimeisselillä sivuilla olevia liittimiä ja säädä sitten laatikkoa ylös tai alas.

Vesilukko ja lattiakaivo

Kylpyhuoneen lattiakaivo ja vesilukko on puhdistettava säännöllisesti – sekä tukkeutumien että pahan hajun estämiseksi.

Pyykinpesukone

Ehkä puhdistatkin pesuainekotelon jo aika ajoin. Mutta tiesitkö, että pesukoneessa on myös nukkasihti, joka on puhdistettava säännöllisesti? Ja puhdistamalla pesukoneen silloin tällöin puhdistusohjelmalla ja siihen tarkoitetulla pesuaineella varmistat, että myös rumpu pysyy puhtaana. Jos rumpu ei ole puhdas, se tuskin tekee vaatteistakaan puhtaita, vai mitä?

Hanat

Tuntuuko, että kuuma vesi tulee hanasta hitaasti? Tämä johtuu siitä, että hanat ovat energiansäästöhanoja, joiden tarkoitus on estää kuuman veden ja energian tuhlaaminen.

Piha

Niin omalle kuin taloyhtiön pihalle on kiva laittaa istutuksia, mutta ethän istuta aivan ulkoseinän viereen etkä kasvamaan julkisivua pitkin. Toinen tärkeä asia muistaa on, että pihan kallistuksia ja katteita ei saa muuttaa niin, että sadevedet virtaavat rakennukseen päin.