KEITÄ BOKLOK-KODEISSA SITTEN ASUU?

Lapsiperheitä, pariskuntia, ensiasunnon ostajia... BoKlok-koti sopii meille kaikille!

BoKlok-kodit on suunniteltu monenlaisiin elämäntilanteisiin, joten asukkaitakin löytyy yksineläjistä lapsiperheisiin. Me osaamme kertoa asunnoista paljonkin, mutta vain asukkaat tietävät, millaista kodeissa on oikeasti asua. Saammeko siis esitellä joukon BoKlok-kotien asukkaita!

HELPPOA ASUMISTA
LÄHELLÄ LUONTOA

Kaksio Tuusulan Tähtipolussa toteutti Mari Toivosen puutalohaaveen. Lähimetsästä nauttivat niin koirat kuin niiden emäntäkin. Ekologiset ratkaisut ja alueen monipuoliset palvelut miellyttävät entistä kaupunkiasujaa.

Mari Toivonen asui viimeiset kaksikymmentä vuotta Kehä kolmosen sisäpuolella, mutta nyt hän kaipasi rauhaa ja tilaa kolmelle koiralleen. Mari myi asuntonsa ja etsi Espoon vuokra-asunnosta uutta kotia. Sopiva hirsitalo keskeltä metsää löytyi, mutta kulut alkoivat arveluttaa.

– Hirsitalon kunnostus ja pihanhoito vie rahaa. Lumitöihin olisin tarvinnut traktorin, joten päätin katsella vielä jotain muuta, Mari naurahtaa.

BoKlok-asunnosta hän haaveili jo 15 vuotta sitten. Järkevä pohjaratkaisu ilman hukkaneliöitä kiinnosti, vaikkei siihen vielä opiskelijana ollut varaa. Viehätys oli tallella, kun Mari sattumalta päätyi ensin BoKlokin verkkosivuille ja sitten esittelyyn.

– Puutalot henkivät lämpöä, ovat värikkäitä, söpön näköisiä ja hyvin suunniteltuja. Silloin tajusin millaisessa kylmässä, harmaassa ja kaikuvassa betonikuutiossa olin asunut, kaksikerroksiseen puukerrostaloon muuttanut Mari toteaa.

Puustellinmetsän asukaspuistosta ja lähimetsästä avautuvat mahtavat ulkoilumaastot koirien kanssa liikkumiseen. Kaksion oma sisäänkäyntikin helpottaa arkea.

– Hämmästyin, miten iloiseksi oikea metsä tekee. Siinä on ihan erilainen fiilis kuin kaupunkimetsikössä. Luonto on tosi lähellä, marjastuksesta haaveileva Mari kertoo.

Joustava rahoitus jättää rahaa elämiseen

Itse asunnon lisäksi BoKlokin rahoitusratkaisut miellyttävät, sillä Mari halusi pienentää asumiskustannuksia. Hän koki vuokra-asumisen kalliiksi.

– Aiemmin maksoin myös isot erät asuntolainaa. Nyt ajattelen, että myös elämiseen on hyvä jäädä rahaa.

Mari arvosti myös BoKlokin tunnettuutta ja luotettavuutta rakennuttajana. Ikean laadukkaat ja kätevät kaluste- ja säilytysratkaisut taas ovat saaneet kehuja myös Marin ystäviltä.

Helppoa asumista luonnon ja palveluiden lähellä

Mari on tehnyt paljon etätöitä, vaikka bussilla pääseekin helposti Keravan asemalle ja sieltä töihin Helsinkiin. Koirien vuoksi Marilla on kuitenkin auto. Lämmityspaikka sisältyy asunnon hintaan, ja auton voi ajaa oven eteen lastattavaksi. Tarvittaessa myös kaasu- tai sähköauton saa tankattua alueella.

– Olen viihtynyt tosi hyvin. Palvelut ovat lähellä. Hyrylästä ja Keravalta löytyvät isot marketit ja erikoisliikkeet muun muassa lemmikeille sekä sisustamiseen. Sadan metrin päässä on moderni itsepalvelumyymälä ja Postin Omaposti.

Kierrätyksestä on nyt tullut osa Marin arkea, koska kaikki tarvittava löytyy pihapiiristä. Yhtiössä on myös yhteinen viljelypalsta, etätyötila ja pihasauna. Marin mukaan entinen huoneistosauna veikin vain neliöitä, kun pieni sauna ei innostanut löylyihin.

Marista BoKlokin puutaloasunto sopii kaikille, jotka arvostavat luonnonläheisyyttä, väljyyttä ja asumisen huolettomuutta. Kaksion 44 neliötä tuntuvat aiempaa, samankokoista asuntoa isommalta.

– Tulee pieniä onnellisuuden tunteita, kun huomaa että pystyy kokkaamaan kunnolla. Kaikki ratkaisut on hyvin suunniteltu.

MUMMIN UUSI KOTI

Isoäidiksi tultuaan Tarja Sinkkonen halusi asua lähempänä lapsenlapsiaan. Uusi kolmen huoneen ja keittiön koti löytyi Pohjois-Helsingin Siltamäestä.

Tarja Sinkkonen asuu Helsingin ensimmäisessä BoKlok-yhtiössä, As. Oy Helsingin Peikonpuistossa. Aiemmin hän asui kaksiossa Järvenpäässä, mutta kun lapsenlapsia alkoi syntyä, kotiin piti saada yksi huone lisää lasten leikkejä ja yöpymistä varten. Tie Peikonpuistoon alkoi uutiskirjeestä, jossa kerrottiin, että fiksusta tilankäytöstään tunnettu BoKlok-konsepti rantautuu Suomeen. Kiinnostus syttyi heti.

– Hyvät neliöt merkitsevät minulle enemmän kuin valtava tila, ylimääräiset käytävät ja sen sellaiset. Eikä minulla ollut tarvetta esimerkiksi omalle saunalle.

Kun sähköpostilaatikkoon sitten tupsahti uutiskirje, jossa kerrottiin Helsinkiin rakennettavasta BoKlok-kohteesta, Sinkkonen suuntasi arvontatilaisuuteen, jossa asuntojen jonotuspaikat arvottiin kiinnostuneiden kesken. Arpaonni toi numeron kaukana kärjestä. Sinkkonen ehti jo unohtaa koko asian ja sopia menevänsä allekirjoittamaan sopimuksen asumisoikeusasunnosta, kunnes BoKlokin asuntomyyjä Merja Långvik soitti ja kertoi, että toivottu koti Peikonpuistossa olisi saatavilla.

– Soitin sitten tunnin kuluttua takaisin Merjalle ja sanoin, että kyllä se on mun koti. Sinkkonen on tyytyväinen ostoprosessin joustavuuteen ja hyvään organisointiin.

– Merja piti minusta hyvää huolta koko ajan. Taloyhtiön omassa Facebook-ryhmässä informaatiota tuli niin paljon, ettei minulle jäänyt mitään kysyttävääkään, Sinkkonen nauraa. – Jopa varainsiirtoverolapun täyttämisessä sai apua!

Tilaa perhejoululle

BoKlok-kodissa vetosi nimenomaan tilankäyttö. Neliöitä on alle 60, mutta tehokkaan suunnittelun ansiosta koti tuntuu suuremmalta ja tila muuntuu moneen. Sinkkonen odottaa jo joulua, jolloin lapset perheineen tulevat hänen luokseen.

– Tänne mahtuu joulukuusi ja pitkä ruokapöytä keittiön ja olohuoneen alueelle. Tämä tila antaa mahdollisuuden ihan mihin vaan! Uunikin on niin suuri, että sinne mahtuu kahdeksan hengen ruuat.

Aarreaitta pakastimessa

Lapsenlapset asuvat nyt reilun kolmen kilometrin päässä. Työmatka on seitsemän kilometriä ja palvelutkin löytyvät läheltä, esimerkiksi kauppakeskus Jumboon on kolme kilometriä. Ihan kodin läheltä löytyvät myös upeat ulkoilumaastot ja turvalliset kulkureitit.

– Aiemmin olen muuttanut aika tiuhaan tahtiin, mutta kyllä minulla on nyt ajatus, että tämä on pitkäikäinen koti.


LAPSIPERHE NAUTTII
BOKLOK-KODIN
TEHONELIÖISTÄ

Viihtyisästi Vantaan Ilolassa

Atte ja Jana Mantila sekä lapset Eetu ja Aapo viihtyvät mainiosti juuri uudessa BoKlok-kodissaan Vantaan Ilolassa. – Parasta kodissa on, kun voimme vaikka tehdä ruokaa keittiössä ja vahtia samalla ikkunasta lasten leikkiä pihalla. Entisessä kodissamme se ei olisi onnistunut, mutta täällä on turvallinen pihapiiri ja mukavan matalia taloja, Jana kertoo. Ratkaisevaa uuden kodin valinnassa oli hyvät julkiset liikenneyhteydet sekä päiväkodin ja koulujen läheisyys. – Halusimme muuttaa ennen kuin Eetu menee kouluun, Atte toteaa.

Joustavasti ensiasuntoon

Kodin ostamista helpotti myös BoKlok-kodin rahoituksen joustavuus. Asukkailla on mahdollisuus maksaa vain 40 % velattomasta hinnasta ja loppuosa on yhtiölainaa.  – Me maksoimme asuntokaupan yhteydessä yli 90 % kodin velattomasta hinnasta. Jäljelle jäävän yhtiölainaosuuden kohdalla päätimme hyödyntää siihen liittyvää useamman vuoden lyhennysvapaamahdollisuutta. Myös vastike on edullinen ja siihen kuuluu parkkipaikka, saunavuoro ja netti, Atte summaa.

Neliöitään suuremman tuntuinen koti

Mantilan kodin 72:een neliöön mahtuu neljä huonetta. Perhe nauttii suuresti tilasta ja kodin järkevästä pohjasta. – Edellisessä asunnossamme oli pari neliötä enemmän, mutta yksi huone vähemmän. Nyt pojilla on makuuhuoneen lisäksi oma leikkihuone ja siksi leluja ei tarvitse joka ilta kerätä pois. Voimme asua täällä pitkään, sillä kun pojat kasvavat, he saavat omat huoneet, Jana iloitsee. Koti tuntuu neliöitään isommalta, kun missään ei ole hukkatilaa tai käytäviä. Tavarat on saatu mahtumaan hyvin ja säilytystilaakin on sopivasti. Omaa saunaa ei ole, mutta Mantiloilla on talon yhteisestä pihasaunasta varattu saunavuoro ja lenkkisaunassakin perhe käy ahkerasti.

Kodikas pihapiiri metsän vieressä

Kodissa viehättää myös sen valoisuus ja kolmeen suuntaan avautuvat näkymät. Pihapiiri koostuu BoKlokin värikkäistä kaksikerroksisista luhtitaloista ja muistuttaa tunnelmaltaan perinteistä kylää. Talojen keskellä on turvallinen piha, jossa on lasten keinut ja hiekkalaatikot, yhteiset kasvimaat ja oleskelutilat. - Täällä Ilolassa ollaan lähellä luontoa. Vieressä on metsä, jossa ollaan ulkoiltu ja poimittu marjoja ja sieniä, Jana kertoo. – Kesän suunnitelmissa on myös kasvattaa jotain syötävää viljelylaatikoissa.

UUDISASUNTO OLI PARAS VAIHTOEHTO ENSIASUNNOKSI

"Kaikki budjettiimme sopivat asunnot joko sijaitsivat hankalissa paikoissa tai niihin oli tulossa kallis putki- tai julkisivuremontti. Nyt saimme kohtuuhinnalla aivan uuden kodin, jossa tiedämme asumiskulut pitkälle etukäteen."

Jana, Atte, Eetu ja Aapo, BoKlok-asukkaat


NAUTI SISUSTAMISESTA NIKKAROINNIN SIJAAN

Anna-Sofia ja Joonas muuttivat Kallion asfalttierämaasta BoKlok-kotiin Espooseen. Nyt heidän ikkunoistaan näkyy metsämaisemat ja pakastin on jo poimittu täyteen marjoja takapihan metsästä. Nuorenparin tehokolmiossa on 58,5 neliötä. Asunnon fiksu pohjaratkaisu viehätti heitä heti. Pariskunta on erityisen iloinen siitä, että koti on uusi ja he ovat sen ensimmäiset valtiaat.

"Täällä kaikki on viimeisen päälle. Kaikki sähkö- ja tietotekniikka on nykyaikaista. Ei ole vinoja seiniä eikä tarvinnut siivota kenenkään entisen asukkaan jälkiä. Remonttejakaan ei tarvitse ajatella."

Anna-Sofia Pellicier ja Joonas Mäkilä, BoKlok-asukkaat

KAIKKI ASUMISHAAVEET TOTEUTUIVAT ILOLASSA

Merja Pulkkinen etsi sopivaa kotia parisen vuotta. Vantaan Ilolassa vihdoin kaikki loksahti kohdalleen: kaunis kolmio, iso terassi ja oma piha. Pienillä muutoksilla koti saatiin muokattua niin, että pyörätuolilla on helppo kulkea. Kun asumiskustannukset vielä laskivat edelliseen kotiin verrattuna, Merja nauttii suuresti uudesta kodistaan.

Ilolan BoKlok-talojen pihapiiri näyttää kodikkaalta kylänraitilta. Kaksikerroksiset puutalot ovat värikkäitä ja pihoilla näkyy elämisen merkkejä: leluja, grillejä, istuinryhmiä. Talojen keskelle on istutettu omenapuita ja pensaita. Yhteisellä kasvimaalla yrtit ja kasvikset nostavat terhakkaasti päätään viljelylaatikoista.

Merja etsi pitkään uutta kotia. – Kävin katsomassa kymmeniä eri asuntoja, mutta mitoitus oli aina pielessä. Olin jo lähes epätoivoinen. Ensi vierailu juuri valmistuneeseen Ilolaan ja tulevaan kotiin osui joulun tienoille: - Pihalla oli koristeltu kuusi ja yhteissauna oli lämpimänä. Tunnelma oli aivan mahtava.

Muutoksia hallituksen ja isännöitsijän luvalla

Merjan valoisassa kodissa on olohuone, makuuhuone, työhuone, keittiö ja terassi. - Asunnossa selvittiin aika vähillä muutostöillä. Ulko-ovelle laitettiin ramppi ja kylpyhuoneen lavuaari vaihdettiin pienemmäksi, jotta pyörätuolilla mahtuu paremmin kääntymään. Eteisen ja keittiön välistä oviaukkoa suurennettiin. Keittiössä kalusteuuni siirrettiin ylemmäs ja alakaappeja poistettiin, jotta pääsen pyörätuolilla tason äärelle työskentelemään. Tiskialtaan alle jätettiin tilaa, jotta tiskaus onnistuu kätevästi. Kun vielä sijoitettiin sopivaan kohtaan pari uutta IKEAn hyllyä, on keittiössä kaikki kätteni ulottuvilla, Merja kertoo. Sähkömiestäkin tarvittiin, kun muutama pistorasia asunnossa nostettiin ylemmäs.

Tomaatit omalta terassilta

Merja on todellinen viherpeukalo ja se kyllä näkyy isolla terassilla. Punaiset syklaamit hehkuvat upeasti, yhdessä ruukussa kasvaa iso tuija ja toisessa pulleat tomaatit alkavat punertua. Onpa Merjalla vielä talon yhteisellä kasvimaalla oma viljelylaatikkokin, jossa kasvaa lisää salaattia ja yrttejä.

- Terassilla vietän paljon aikaani, luen ja hoidan kukkia. Hankin tänne heti kalusteet, grillin ja lämmittimen ja näin kesällä istun täällä vieraitteni kanssa, Merja kertoo kotinsa lempipaikasta.

Naapuritaloissa terassille johtaa rappuset, mutta Merjalle terassia kohotettiin niin, että sinne on suora kulku olohuoneesta. - Haaveissani oli myös oma pieni piha ja täällä sen sain. Ystäväni istutti minulle luumu- ja kirsikkapuita ja odotan vain, että muutaman vuoden päästä saan nauttia omista hedelmistä, Merja kertoo innoissaan.

Pihasauna bonuksena

Suurena ilonaiheena Merja pitää talon yhteistä pihasaunaa. – Minulla on sunnuntaina saunavuoro ja tyttäreni ja hänen lapsensa tulevat usein kylpemään kanssani. Saunaan johti valmiiksi ramppi, joten pääsen sinne kätevästi.

Vaikka koti on kaunis, Merja liikkuu ja harrastaa aktiivisesti. Merja käy ahkerasti uimassa ja olohuoneen seinällä on itse huovutettu taulu. Koivukylän Citymarketiin on kaunis pyörätie metsän halki, joten kauppareissulla saa nauttia alati vaihtelevasta luonnosta.  - Täällä Ilolassa olen elämääni tyytyväinen, Merja nauraa onnellisena kodissaan.

"En haluaisi asua missään muualla"

Kun Sami Kujanpää etsi ensiasuntoaan, kriteerinä omalle kodille oli ekologisuus. Siksi ensiasunnoksi valikoitui uusi BoKlok-koti. Energiapihit kodinkoneet, toimiva talotekniikka ja kattavat kierrätysmahdollisuudet painoivat päätöksessä paljon. Uudessa asunnossa houkutteli myös huoleton elämä. Tärkeintä Samille oli kuitenkin 45-neliöisen kodin kompakti suunnittelu.

 


BoKlok-koti ensiasunnoksi

Oma koti – edullisempi kuin luulet!

Edullinen hinta? Eikö se ole hölmöä?

Ei meidän mielestämme. Siksi me olemme BoKlok.