KEITÄ BOKLOK-KODEISSA SITTEN ASUU?

Lapsiperheitä, pariskuntia, ensiasunnon ostajia... BoKlok-koti sopii meille kaikille!

BoKlok-kodit on suunniteltu monenlaisiin elämäntilanteisiin, joten asukkaitakin löytyy yksineläjistä lapsiperheisiin. Me osaamme kertoa asunnoista paljonkin, mutta vain asukkaat tietävät, millaista kodeissa on oikeasti asua. Saammeko siis esitellä joukon BoKlok-kotien asukkaita!

MUMMIN UUSI KOTI

Isoäidiksi tultuaan Tarja Sinkkonen halusi asua lähempänä lapsenlapsiaan. Uusi kolmen huoneen ja keittiön koti löytyi Pohjois-Helsingin Siltamäestä.

Tarja Sinkkonen asuu Helsingin ensimmäisessä BoKlok-yhtiössä, As. Oy Helsingin Peikonpuistossa. Aiemmin hän asui kaksiossa Järvenpäässä, mutta kun lapsenlapsia alkoi syntyä, kotiin piti saada yksi huone lisää lasten leikkejä ja yöpymistä varten. Tie Peikonpuistoon alkoi uutiskirjeestä, jossa kerrottiin, että fiksusta tilankäytöstään tunnettu BoKlok-konsepti rantautuu Suomeen. Kiinnostus syttyi heti.

– Hyvät neliöt merkitsevät minulle enemmän kuin valtava tila, ylimääräiset käytävät ja sen sellaiset. Eikä minulla ollut tarvetta esimerkiksi omalle saunalle.

Kun sähköpostilaatikkoon sitten tupsahti uutiskirje, jossa kerrottiin Helsinkiin rakennettavasta BoKlok-kohteesta, Sinkkonen suuntasi arvontatilaisuuteen, jossa asuntojen jonotuspaikat arvottiin kiinnostuneiden kesken. Arpaonni toi numeron kaukana kärjestä. Sinkkonen ehti jo unohtaa koko asian ja sopia menevänsä allekirjoittamaan sopimuksen asumisoikeusasunnosta, kunnes BoKlokin asuntomyyjä Merja Långvik soitti ja kertoi, että toivottu koti Peikonpuistossa olisi saatavilla.

– Soitin sitten tunnin kuluttua takaisin Merjalle ja sanoin, että kyllä se on mun koti. Sinkkonen on tyytyväinen ostoprosessin joustavuuteen ja hyvään organisointiin.

– Merja piti minusta hyvää huolta koko ajan. Taloyhtiön omassa Facebook-ryhmässä informaatiota tuli niin paljon, ettei minulle jäänyt mitään kysyttävääkään, Sinkkonen nauraa. – Jopa varainsiirtoverolapun täyttämisessä sai apua!

Tilaa perhejoululle

BoKlok-kodissa vetosi nimenomaan tilankäyttö. Neliöitä on alle 60, mutta tehokkaan suunnittelun ansiosta koti tuntuu suuremmalta ja tila muuntuu moneen. Sinkkonen odottaa jo joulua, jolloin lapset perheineen tulevat hänen luokseen.

– Tänne mahtuu joulukuusi ja pitkä ruokapöytä keittiön ja olohuoneen alueelle. Tämä tila antaa mahdollisuuden ihan mihin vaan! Uunikin on niin suuri, että sinne mahtuu kahdeksan hengen ruuat.

Aarreaitta pakastimessa

Lapsenlapset asuvat nyt reilun kolmen kilometrin päässä. Työmatka on seitsemän kilometriä ja palvelutkin löytyvät läheltä, esimerkiksi kauppakeskus Jumboon on kolme kilometriä. Ihan kodin läheltä löytyvät myös upeat ulkoilumaastot ja turvalliset kulkureitit.

– Aiemmin olen muuttanut aika tiuhaan tahtiin, mutta kyllä minulla on nyt ajatus, että tämä on pitkäikäinen koti.


LAPSIPERHE NAUTTII
BOKLOK-KODIN
TEHONELIÖISTÄ

Viihtyisästi Vantaan Ilolassa

Atte ja Jana Mantila sekä lapset Eetu ja Aapo viihtyvät mainiosti juuri uudessa BoKlok-kodissaan Vantaan Ilolassa. – Parasta kodissa on, kun voimme vaikka tehdä ruokaa keittiössä ja vahtia samalla ikkunasta lasten leikkiä pihalla. Entisessä kodissamme se ei olisi onnistunut, mutta täällä on turvallinen pihapiiri ja mukavan matalia taloja, Jana kertoo. Ratkaisevaa uuden kodin valinnassa oli hyvät julkiset liikenneyhteydet sekä päiväkodin ja koulujen läheisyys. – Halusimme muuttaa ennen kuin Eetu menee kouluun, Atte toteaa.

Joustavasti ensiasuntoon

Kodin ostamista helpotti myös BoKlok-kodin rahoituksen joustavuus. Asukkailla on mahdollisuus maksaa vain 40 % velattomasta hinnasta ja loppuosa on yhtiölainaa.  – Me maksoimme asuntokaupan yhteydessä yli 90 % kodin velattomasta hinnasta. Jäljelle jäävän yhtiölainaosuuden kohdalla päätimme hyödyntää siihen liittyvää useamman vuoden lyhennysvapaamahdollisuutta. Myös vastike on edullinen ja siihen kuuluu parkkipaikka, saunavuoro ja netti, Atte summaa.

Neliöitään suuremman tuntuinen koti

Mantilan kodin 72:een neliöön mahtuu neljä huonetta. Perhe nauttii suuresti tilasta ja kodin järkevästä pohjasta. – Edellisessä asunnossamme oli pari neliötä enemmän, mutta yksi huone vähemmän. Nyt pojilla on makuuhuoneen lisäksi oma leikkihuone ja siksi leluja ei tarvitse joka ilta kerätä pois. Voimme asua täällä pitkään, sillä kun pojat kasvavat, he saavat omat huoneet, Jana iloitsee. Koti tuntuu neliöitään isommalta, kun missään ei ole hukkatilaa tai käytäviä. Tavarat on saatu mahtumaan hyvin ja säilytystilaakin on sopivasti. Omaa saunaa ei ole, mutta Mantiloilla on talon yhteisestä pihasaunasta varattu saunavuoro ja lenkkisaunassakin perhe käy ahkerasti.

Kodikas pihapiiri metsän vieressä

Kodissa viehättää myös sen valoisuus ja kolmeen suuntaan avautuvat näkymät. Pihapiiri koostuu BoKlokin värikkäistä kaksikerroksisista luhtitaloista ja muistuttaa tunnelmaltaan perinteistä kylää. Talojen keskellä on turvallinen piha, jossa on lasten keinut ja hiekkalaatikot, yhteiset kasvimaat ja oleskelutilat. - Täällä Ilolassa ollaan lähellä luontoa. Vieressä on metsä, jossa ollaan ulkoiltu ja poimittu marjoja ja sieniä, Jana kertoo. – Kesän suunnitelmissa on myös kasvattaa jotain syötävää viljelylaatikoissa.

"Kaikki budjettiimme sopivat asunnot joko sijaitsivat hankalissa paikoissa tai niihin oli tulossa kallis putki- tai julkisivuremontti. Nyt saimme kohtuuhinnalla aivan uuden kodin, jossa tiedämme asumiskulut pitkälle etukäteen."

Jana, Atte, Eetu ja Aapo, BoKlok-asukkaat


NAUTI SISUSTAMISESTA NIKKAROINNIN SIJAAN

Anna-Sofia ja Joonas muuttivat Kallion asfalttierämaasta BoKlok-kotiin Espooseen. Nyt heidän ikkunoistaan näkyy metsämaisemat ja pakastin on jo poimittu täyteen marjoja takapihan metsästä. Nuorenparin tehokolmiossa on 58,5 neliötä. Asunnon fiksu pohjaratkaisu viehätti heitä heti. Pariskunta on erityisen iloinen siitä, että koti on uusi ja he ovat sen ensimmäiset valtiaat.

"Täällä kaikki on viimeisen päälle. Kaikki sähkö- ja tietotekniikka on nykyaikaista. Ei ole vinoja seiniä eikä tarvinnut siivota kenenkään entisen asukkaan jälkiä. Remonttejakaan ei tarvitse ajatella."

Anna-Sofia Pellicier ja Joonas Mäkilä, BoKlok-asukkaat

KAIKKI ASUMISEN TOTEUTUIVAT ILOLASSA

Merja Pulkkinen etsi sopivaa kotia parisen vuotta. Vantaan Ilolassa vihdoin kaikki loksahti kohdalleen: kaunis kolmio, iso terassi ja oma piha. Pienillä muutoksilla koti saatiin muokattua niin, että pyörätuolilla on helppo kulkea. Kun asumiskustannukset vielä laskivat edelliseen kotiin verrattuna, Merja nauttii suuresti uudesta kodistaan.

Ilolan BoKlok-talojen pihapiiri näyttää kodikkaalta kylänraitilta. Kaksikerroksiset puutalot ovat värikkäitä ja pihoilla näkyy elämisen merkkejä: leluja, grillejä, istuinryhmiä. Talojen keskelle on istutettu omenapuita ja pensaita. Yhteisellä kasvimaalla yrtit ja kasvikset nostavat terhakkaasti päätään viljelylaatikoista.

Merja etsi pitkään uutta kotia. – Kävin katsomassa kymmeniä eri asuntoja, mutta mitoitus oli aina pielessä. Olin jo lähes epätoivoinen. Ensi vierailu juuri valmistuneeseen Ilolaan ja tulevaan kotiin osui joulun tienoille: - Pihalla oli koristeltu kuusi ja yhteissauna oli lämpimänä. Tunnelma oli aivan mahtava.

Muutoksia hallituksen ja isännöitsijän luvalla

Merjan valoisassa kodissa on olohuone, makuuhuone, työhuone, keittiö ja terassi. - Asunnossa selvittiin aika vähillä muutostöillä. Ulko-ovelle laitettiin ramppi ja kylpyhuoneen lavuaari vaihdettiin pienemmäksi, jotta pyörätuolilla mahtuu paremmin kääntymään. Eteisen ja keittiön välistä oviaukkoa suurennettiin. Keittiössä kalusteuuni siirrettiin ylemmäs ja alakaappeja poistettiin, jotta pääsen pyörätuolilla tason äärelle työskentelemään. Tiskialtaan alle jätettiin tilaa, jotta tiskaus onnistuu kätevästi. Kun vielä sijoitettiin sopivaan kohtaan pari uutta IKEAn hyllyä, on keittiössä kaikki kätteni ulottuvilla, Merja kertoo. Sähkömiestäkin tarvittiin, kun muutama pistorasia asunnossa nostettiin ylemmäs.

Tomaatit omalta terassilta

Merja on todellinen viherpeukalo ja se kyllä näkyy isolla terassilla. Punaiset syklaamit hehkuvat upeasti, yhdessä ruukussa kasvaa iso tuija ja toisessa pulleat tomaatit alkavat punertua. Onpa Merjalla vielä talon yhteisellä kasvimaalla oma viljelylaatikkokin, jossa kasvaa lisää salaattia ja yrttejä.

- Terassilla vietän paljon aikaani, luen ja hoidan kukkia. Hankin tänne heti kalusteet, grillin ja lämmittimen ja näin kesällä istun täällä vieraitteni kanssa, Merja kertoo kotinsa lempipaikasta.

Naapuritaloissa terassille johtaa rappuset, mutta Merjalle terassia kohotettiin niin, että sinne on suora kulku olohuoneesta. - Haaveissani oli myös oma pieni piha ja täällä sen sain. Ystäväni istutti minulle luumu- ja kirsikkapuita ja odotan vain, että muutaman vuoden päästä saan nauttia omista hedelmistä, Merja kertoo innoissaan.

Pihasauna bonuksena

Suurena ilonaiheena Merja pitää talon yhteistä pihasaunaa. – Minulla on sunnuntaina saunavuoro ja tyttäreni ja hänen lapsensa tulevat usein kylpemään kanssani. Saunaan johti valmiiksi ramppi, joten pääsen sinne kätevästi.

Vaikka koti on kaunis, Merja liikkuu ja harrastaa aktiivisesti. Merja käy ahkerasti uimassa ja olohuoneen seinällä on itse huovutettu taulu. Koivukylän Citymarketiin on kaunis pyörätie metsän halki, joten kauppareissulla saa nauttia alati vaihtelevasta luonnosta.  - Täällä Ilolassa olen elämääni tyytyväinen, Merja nauraa onnellisena kodissaan.


BoKlok-koti ensiasunnoksi

Oma koti – edullisempi kuin luulet!

Edullinen hinta? Eikö se ole hölmöä?

Ei meidän mielestämme. Siksi me olemme BoKlok.