Oma koti – edullisempi kuin luulet!

Ensiasunnon ostajalle

Entä jos et vuokraisikaan, vaan ostaisit oman kodin? Moni luulee, ettei uuden asunnon ostaminen ole heille vielä mahdollista, kunnes he tutustuvat BoKlok-koteihin. Anna, kun kerromme hieman lisää.


Ensiasunnon ostajat kertovat

24-vuotias Sami ja 25-vuotias Miia ostivat omat BoKlok-kodit. Katso, mitä mieltä he ovat olleet ensimmäisestä omasta kodistaan.


Miksi BoKlok-koti ensiasunnoksi?

Olet riippumaton

Oman kodin voit laittaa juuri sellaiseksi kuin haluat, ja saat asua siinä kaikessa rauhassa ilman huolta vuokrasopimuksen päättymisestä.

Saat veroedun

Varainsiirtoveron maksaa asunnon ostaja. Ensiasunnon ostajana voit kuitenkin välttyä verolta kun täytät tietyt ehdot. Lisäksi voit saada tavallista suuremman korkovähennyksen verotuksessa. Lue lisää: www.vero.fi.

Kasvatat varallisuuttasi

Kun maksat omaa kotiasi, se on kuin laittaisit rahaa säästöön joka kuukausi. Jo vuoden kuluttua varallisuutesi voi olla kasvanut useilla tuhansilla euroilla.

Asut huolettomasti

Uudessa kodissa nautit uusista, käyttämättömistä pinnoista ja kalusteista. Yhtiön isoista remonteista kuten putkiremontista ei tarvitse huolehtia vuosikymmeniin.


KUINKA PALJON OMAA RAHAA TARVITSEN?

Tiesitkö, että tyypillisesti pankit edellyttävät ensiasunnon ostajilta vain 5 % omia säästöjä asunnon velattomasta hinnasta. Jos ajatellaan, että ostaisit esimerkiksi 176 900 € arvoisen kodin, sinulle riittää siis hieman alle 9 000 euroa omia säästöjä saadaksesi lainaa pankista. Asuntolaina sovitaan aina asiakkaan ja pankin välillä.

MITÄ MAKSETAAN JA MILLOIN?

BoKlok-asumisen hienous on siinä, että pääset omaan kotiin kiinni jo pienellä rahalla. Asunnon myyntihinta on 30 % tai 40 % asunnon velattomasta hinnasta. Loppuosa on yhtiölainaa. Voit halutessasi maksaa yhtiölainan pois esim. omalla asuntolainallasi, tai maksaa yhtiölainasta sinulle sopivan osuuden valmistumisen yhteydessä tai myös lyhennysvapaan aikana. Jos hyödynnät lyhennysvapaan, aloitat lyhentämään yhtiölainaa pääomavastikkeen muodossa vasta myöhemmin. Lyhennysvapaan aikana maksat vain yhtiölainasta aiheutuvia korkokuluja.


Lapsiperhe nauttii BoKlok-kodin tehoneliöistä

Ensimmäistä omistusasuntoa etsiessään Atte ja Jana tutkivat pääosin vanhoja asuntoja.

"Kaikki budjettiimme sopivat asunnot joko sijaitsivat hankalissa paikoissa tai niihin oli tulossa kallis putki- tai julkisivuremontti. Nyt saimme kohtuuhinnalla aivan uuden kodin, jossa tiedämme asumiskulut pitkälle etukäteen."

Jana, Atte, Eetu ja Aapo, BoKlok-asukkaat


Tuntuuko monimutkaiselta?

Kyllä, joskus asunnon ostoon liittyvät termit ovat vaikeita, joten kokosimme yhteen asuntokaupan keskeisimmät termit.

Rahoitusmalli joustaa elämäntilanteesi mukaan

BoKlok-rahoitusmalli on joustava ja uuteen kotiin pääsee kiinni pienellä omarahoitusosuudella.