Usein kysytyt kysymykset

Tänne olemme koonneet usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen. Jos et löydä täältä vastausta itseäsi mietityttävään asiaan, ota meihin yhteyttä!

Suodata kysymykset

Näytä kaikki
BoKlokin konsepti
Töissä BoKlokilla
Hinnoittelu
Innovatiivinen rakentaminen
BoKlokin historia 
Kumppanuus ja yhdessä rakentaminen
Kodin ostaminen
BoKlok-kodissa asuminen 
Vastuullisuus

BoKlokin konsepti

 • Mitkä yritykset BoKlokin taustalla ovat?

  BoKlok on Skanska ja IKEA yhdessä. BoKlok-konsepti on puoliksi Skanskan ja IKEA:n omistuksessa, ja ne ovat vastuussa brändin ja konseptin kehittämisestä. BoKlok toimii Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa ja sillä on oma tehdas Ruotsin Gullringenissä. Organisatorisesti BoKlok on Skanska-konsernin liiketoimintayksikkö.

  Lue lisää täältä!

 • Ovatko BoKlok-kodit IKEA-koteja?

  No eipä oikeastaan. BoKlok-konsepti on puoliksi Skanskan ja IKEA:n omistuksessa. Vaikka BoKlok ei tarkoita pelkästään IKEA-koteja, teemme kyllä tiivistä yhteistyötä IKEA:n kanssa. Kaikki kotiemme kiinteät kalusteet tulevat IKEA:sta, ja tarjoamme myös kaikille IKEA Familyn jäsenille etuja, jos he ostavat meiltä asunnon.

  Lue lisää täältä!

 • Missä maissa BoKlok toimii?

  BoKlokilla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa.

Töissä BoKlokilla

 • Miten työskentelette monimuotoisuuden ja hyväksyvän työyhteisön eteen?

  Työskentelemällä aktiivisesti monimuotoisuuden ja hyväksyvän työyhteisön parissa muunnamme arvomme toiminnaksi. Kaikkien työntekijöiden pitäisi tuntea kuuluvansa joukkoon ja tulevansa hyväksytyiksi sellaisina kuin ovat – että jokaisen yksilöllisyys tunnustetaan ja nähdään voimavarana. Turvallinen olo tuo esiin jokaisen ihmisen parhaat puolet.

  Lue lisää täältä!

Innovatiivinen rakentaminen

 • Miten talonne rakennetaan?

  Rakennamme talomme puusta modernissa ja tehokkaassa tehtaassa. Talot viimeistellään tehtaalla 85-prosenttisen valmiiksi, minkä jälkeen moduulit kuljetetaan rakennustyömaalle ja kootaan valmiiksi taloiksi. Järkevillä valmistusmenetelmillä voimme pienentää kustannuksia, ylläpitää tasaista ja korkeaa laatua sekä vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

  Lue tarkemmin, miten kaikki tapahtuu!

BoKlokin historia 

 • Kuka BoKlokin perusti?

  Kaikki alkoi 1990-luvun puolivälissä, kun IKEA:n perustaja Ingvar Kamprad ja Skanskan silloinen toimitusjohtaja Melker Schörling päättivät yhteistuumin tarjota tavallisten ihmisten kukkaroille sopivia laadukkaita asuntoja. Näin BoKlok syntyi!

  Täältä voit lukea lisää!

Kumppanuus ja yhdessä rakentaminen

 • Miten rakennatte talonne?

  Rakennamme kotimme tehtaalla tehokkaalla, teollisella prosessilla. Kaikki talot rakennetaan elementteinä, jotka sitten kuljetetaan rakennustyömaalle, missä ne kootaan valmiiksi taloiksi. Rakentamalla kotejamme samalla mallilla yhä uudestaan tiedämme myös tarkasti, kuinka paljon materiaalia tarvitaan, minkä ansiosta pystymme pitämään kustannukset alhaisina ja vähentämään jätettä. Rakennamme kaikki talomme puusta, jonka hiilijalanjälki on pieni. Tämä tekee meistä ympäristötehokkaamman rakentajan kuin mitä moni muu on. 

  Lue teollisesta rakentamisesta lisää.

 • Mitä ajattelette kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta?

  Ympäristötehokkuus kattaa koko liiketoimintamme materiaalivalinnasta siihen, miten työskentelemme rakennustyömaalla. Tavoitteenamme on olla ilmastoneutraali vuoteen 2030 mennessä. Saavutamme tavoitteen, kun huomioimme kestävän kehityksen koko arvoketjussa ja kaikissa prosesseissamme. Emme pelkästään rakenna koteja; rakennamme kestäviä alueita. Meille on tärkeää luoda asukkaille jotain pitkäikäistä. 

  Lue vastuullisuudestamme lisää täältä.

Kodin ostaminen

 • Mitä arvonta tarkoittaa ja miksi teillä on sellainen?

  Haluamme, että kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus ostaa meiltä koti. Siksi asuntojen myynti meillä ennakkomarkkinointivaiheessa tapahtuu niin, että kun olet löytänyt mieleisesi asunnon, voit tehdä siitä ensin ennakkovarauksen. Mikäli ennakkovarausaikana useampi henkilö kiinnostuu samasta asunnosta, BoKlokin hengen mukaisesti asunnon varausjärjestys arvotaan, ja varaus vahvistuu vasta arvonnan jälkeen. 

  Jokainen, joka on ilmoittautunut kiinnostuneeksi tulevasta kohteesta, saa mahdollisuuden osallistua arvontaan. Näin sinulla ei tarvitse olla teräviä kyynärpäitä tai sisäpiirikontakteja, vaan kaikilla on sama mahdollisuus ostaa asunto. 

  Lue aiheesta lisää ostajan oppaasta!

 • Kuinka isoja tontteja etsitte?

  Tietysti! Autamme mielellämme, jos olet epävarma, mihin pankkiin ottaa yhteyttä. Kysy meiltä lisätietoja! 

 • Mitä hyötyä on uuden kodin ostamisesta verrattuna vanhaan?

  Hyötyjä on todella monia uuden kodin energiatehokkuudesta tyylikkääseen muotoiluun ja korkeaan laatuun. Mutta sanoisimme, että tärkein asia on, että uusi rakennus on energiatehokas, sitä ei tarvitse remontoida ja se on ympäristötehokkaasti rakennettu ja suunniteltu. Uudessa asunnossa on helpompi asua kestävästi, eikä viikonloppuja tarvitse käyttää kodin kohennusprojekteihin.

 • Saanko jotain lisäetuja, jos olen IKEA Familyn jäsen?

  Kyllä! IKEA Familyn jäsenenä saat 200 euron arvoisen lahjakortin, kutsun inspiroivaan sisustustapahtumaan IKEA-tavarataloon sekä nikkarointiapua uuteen kotiin.

BoKlok-kodissa asuminen 

 • Haluaisin asua ympäristöystävällisesti, mutta en oikein tiedä miten?

  Voimme auttaa! Olemme koonneet parhaat vinkkimme ja käytännön neuvomme energiankulutuksen vähentämisestä pienviljelyyn ja kimppa-autoiluun. Lue kotoisista ympäristöteoista lisää täältä!

 • Muutin juuri uuteen kotiini ja huomasin virheen; miten ilmoitan siitä?

  Jos huomaat jonkin vian omassa kodissasi tai taloyhtiön yleisissä tiloissa, sinun on ilmoitettava siitä, jotta vika voidaan korjata mahdollisimman pian ja oikealla tavalla. Virheilmoitus tehdään eri tavoilla sen mukaan, mitä virhe koskee. Kodin kansiossa ja käytönopastusvideoillamme ohjeistamme, missä tilanteissa otetaan yhteyttä huoltoyhtiöön, milloin Skanskaan, milloin Ikeaan ja milloin isännöitsijään. OmaSkanskassa asian käsittely etenee joustavasti, ja siellä korjaushistoria säilyy hyvin tallessa. OmaSkanskassa myös loma-aikoina joku päivystää aina. 

  Lue lisää täältä.

Vastuullisuus

 • Miksi rakennatte puusta?

  Puurakentamisella on useita etuja. Puu on uusiutuva luonnonvara, jolla on myös kaikista rakennusmateriaaleista pienin hiilijalanjälki. Rakennukset aiheuttavat nykyään noin kolmanneksen Suomen ilmastopäästöistä. Jotta voimme siirtyä kestävämpään rakentamiseen, meidän on rakennettava enemmän puusta. Puutalon ilmastovaikutus on merkittävästi pienempi kuin uuden talon keskimäärin. Lisäksi puu on vahva mutta samalla kevyt materiaali. Keveys tarkoittaa, että kuljetusten päästöt ovat pienempiä kuin raskaammista materiaaleista esivalmistettujen osien kuljetuksilla. Lisäksi puun keveyden ansiosta voimme käyttää vähemmän betonia talomme perustuksissa, mikä entisestään vähentää ilmastopäästöjämme. 

  Lue puusta lisää täältä!

 • Ovatko puutalot paloturvallisia?

  Kaikkiin rakennusmateriaaleihin sovelletaan samoja tiukkoja paloturvallisuusvaatimuksia. Tämä tarkoittaa, että puurunkoiset talomme täyttävät täsmälleen samat paloturvallisuusvaatimukset kuin muista materiaaleista valmistetut rakennukset. Puun luontaisten ominaisuuksien ansiosta se säilyttää kuormankestävyytensä, vaikka se osittain palaisi ja hiiltyisi. Tämä tarkoittaa, että ostaessasi BoKlok-kodin voit tuntea olosi turvalliseksi: kotisi täyttää samat paloturvallisuusvaatimukset kuin muista materiaaleista rakennetut kodit.

  Lue puusta lisää täältä!

 • Mitä teette YK:n maailmanlaajuisten tavoitteiden eteen?

  YK:n maailmanlaajuiset kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat meitä oman toimintamme kehittämisessä, tavoitteiden asettamisessa ja yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Kaikki tavoitteet liittyvät toisiinsa ja antavat suunnan kestävämpään muutokseen tähtääville toimillemme. Kaikki 17 maailmanlaajuista tavoitetta ovat luonnollisesti tärkeitä, mutta olemme BoKlokissa päättäneet keskittyä erityisesti seitsemään osa-alueeseen, joilla toimintamme on vaikuttavinta. 

  Lue näistä seitsemästä painopistealueesta lisää täältä.

 • Mitä teette sosiaalisen vastuullisuuden hyväksi?

  Sosiaalinen vastuullisuus tarkoittaa meille vaikutustamme yhteiskuntaan. Haluamme rakentaa koteja ihmisille, joilla on ihan tavalliset tulot, ja samalla edistää sosiaalisesti kestävää kehitystä. Osa tätä on demokraattinen myyntiprosessimme, jossa jokaisella on yhtäläinen mahdollisuus ostaa koti.  

  Lue täältä lisää siitä, mitä ajattelemme yhteiskuntavastuusta.