Luo koti, jossa voit hyvin

Viimeisten kahden vuoden aikana olemme saaneet viettää tai joutuneet viettämään enemmän aikaa kotona. Siksi monet ovat miettineet, miten ”monitoimitilaksi” muuttuneesta kodista saisi mahdollisimman viihtyisän, toimivan ja hyvinvointia tukevan.

Jos sinäkin olet päättänyt vuonna 2022 panostaa enemmän mielenterveyteen ja hyvinvointiin, nyt on hyvä aika miettiä, millaisin muutoksin kotiin saisi luotua rauhallisempia, joustavampia ja tehokkaampia tiloja.

 

Tässä muutama hyvinvointia tukeva sisustustrendi, joita kannattaa harkita omaankin kotiin:

Tuo puutarha sisään

Kodin täyttämisen erilaisilla ruukkukasveilla ja yrteillä odotetaan olevan yksi suurimmista sisustustrendeistä tänä vuonna. Kukkien ihana tuoksu ja kasvien myötä kotiin syntyvä vehreys kohottavat mielialaa välittömästi. Kasveilla saattaa lisäksi olla terveyshyötyjä, koska ne poistavat huoneilmasta hiilidioksidia ja tuottavat happea toimien luonnollisena ilmanpuhdistajana.

Puhdas sisäilma

Viherkasvien lisäksi kannattaa harkita myös ilmanpuhdistimen hankkimista. Se voi olla erittäin tehokas tapa parantaa sisäilmaa, jota sinä ja perheesi hengitätte.

Tätä silmällä pitäen IKEA on tuonut markkinoille uuden ilmanpuhdistimen, joka toimii myös tyylikkäänä sivupöytänä. Laite auttaa poistamaan pölyhiukkasia, siitepölyä ja muita kodin epäpuhtauksia. STARKVIND voidaan asettaa automaattitilaan, mikä tarkoittaa, että se havaitsee ilmassa olevat hiukkaset automaattisesti ja säätää tuulettimen nopeutta sen mukaan. Sillä välin voit itse keskittyä muihin asioihin!

Tee tilaa treenille

Oletpa sitten ottanut tavaksi aamuiset virtuaalijumpat tai olet yksi niistä monista, jotka ovat tilanneet internetistä kotikuntoiluvälineitä, kotikuntosalit näyttävät jääneen pysyväksi ilmiöksi. Koska monet nauttivat siitä mukavuudesta, että voi treenata mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, tänäkin vuonna todennäköisesti yhä useampi sisustaa itselleen kotikuntosalin tai muun treenaamiselle omistetun alueen. Kätevä tapa sovittaa liikunta osaksi arkirutiineja!

Vaikka jotkut meistä saattavat haluta investoida hienoihin laitteisiin ja erilliseen harrastushuoneeseen, voit tehdä myös yksinkertaisempia muutoksia, joilla saat luotua kotiin treenitilan. Katso vinkkejä esimerkiksi täältä!

Luonnonmukainen sisustus

Orgaanisten muotojen ja luonnonmateriaalien käyttäminen on helppo tapa saada kotiin mieltä kohottavaa luonnon tuntua. Puu-, hamppu- ja kivituotteilla tuot luonnon sisään – mutta tässä trendissä on lisäksi kyse tuotteiden ympäristövaikutuksista.

Lue, mitä IKEA kertoo vastuullisten materiaalien käytöstä ja tutustu esimerkiksi puuhuonekalujen ja kestävästi tuotettujen vuodevaatteiden mallistoon.